Akkurat som vi gjør med andre spesialister

I rapporten “Akkurat som vi gjør med andre spesialister” fra 2012 beskriver Hege Linnestad og Hilde Fiva Buzungu modellen som lå til grunn for opprettelsen av Tolkesentralen i Oslo universitetssykehus.

Hovedkonklusjonen i rapporten er at man anbefaler å finne en løsning som på best mulig måte ivaretar hensyn til verdien av samarbeid mellom institusjonene, muligheten til å kontrollere og sikre tolkenes kvalifikasjoner, samt best mulig ressursutnyttelse og ivaretakelse av samfunnsøkonomiske hensyn.

Analysene viser at dette best kan ivaretas ved at det offentlige selv har såkalt ”egenregi” på koordineringsarbeidet med å finne tolker til tolkeoppdragene. Dette kan man gjøre ved å opprette en enhet med ansvar for dette, i denne rapporten kalt ”Tolkesentralen”. Analysene viser også at man bør endre hvordan man forholder seg til behovet for tolk, og i den grad det er mulig, legge til rette for at man planlegger tolkeoppdrag ut i fra kapasitet og tilgjengelighet hos tolkene, ”akkurat som man gjør med andre spesialister”, derav rapportens tittel.

Lenke til rapporten:

Akkurat som vi gjør med andre spesialisterKategorier:Rapport

Stikkord:, , , ,

1 svar

Tilbaketråkk

  1. Fra ord til handling Tolkesentralen– et eksempel på tjenesteinnovasjon i OUS – Tolkesentralen – tolkefaglig blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: