Samarbeidsmøte mellom Helse Førde og Tolkesentralen

Nyonga Amundsen fra Helse Førde besøkte oss på Tolkesentralen 4. mai i anledning vårt første samarbeidsmøte om sykehusenes tolkebehov og tolketjenester. Tema for møtet var ulike organisatoriske og tekniske løsninger ved hvert av sykehusene, og dagen gikk med til å utveksle erfaringer og diskutere mulige utviklingsveier for fremtiden.

Tolkesentralen ga en historisk og organisatorisk oversikt over bakgrunn og organisering, rekruttering, kvalitetssikring og samarbeidsrutiner med tolker. Et fokus for møtet var teknologi og utvikling: Tolkesentralen benytter Norsk helsenetts vk-plattform og tilbyr skjermtolking ved hjelp av vk-enheter og Acano-applikasjoner, samt et logistikkverktøy fra Proweb AS.

Helse Førde presenterte sine planer for oppstart høsten 2017, hvor en stor del av tolkebehovet planlegges dekket gjennom fjerntolking.

Vi på Tolkesentralen gleder oss til å følge med på det som skjer i Førde i tiden framover, og gleder oss til neste samarbeidsmøte som forhåpentligvis blir i Førde til høsten/vinteren.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s