AIIC Norden besøker Tolkesentralen

AIIC, den internasjonale organisasjonen for konferansetolker, arrangerte sitt årlige nordiske møte ved Tolkesentralen 26. august. Leder Hanne Maritsdatter Løfsnes tok i mot gjestene, som fikk en grundig gjennomgang av bakgrunnen for opprettelsen av Tolkesentralen, hvordan Tolkesentralen er organisert og hvordan vi jobber med tolkefaglige spørsmål.

«Hvordan man kan anvende tankesettet, innstillingen og kvalitetskravene fra konferansetolking var til stor inspirasjon. Ikke minst var vi imponert over at man faktisk kan få gjennomslag for en sånn modell innen det offentlige og over pågangsmotet til alle de involverte for å få sentralen opp og gå. Hannes engasjerte formidling smittet også over på deltakerne,» sier AIIC-medlem og konferansetolk Nina Reier.

Tolkesentralen ser svært positivt på at stadig flere tolker jobber både for internasjonale organisasjoner og næringsliv på møter og konferanser, og i tillegg tolker i offentlig sektor. Vår erfaring ved Tolkesentralen er at en allsidig bakgrunn er en styrke for en tolk, og vi håper AIIC vil fortsette med flere slike initiativer rettet mot tolking i offentlig sektor i tiden fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s